Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Klaus von Lottinge: Meghalni olcsóbb
Szerzõ: Papirusz
2006. február 21. 14:54

Bertrand, a magányos farmer a világtól távol él kicsiny birtokán. Kalandos élet után most csak nyugalomra vágyik. Egy napon fiatal pár állít be hozzá, éjszakai szállást kérnek. Bertrand még nem tudja, hogy a fiú a nagyvárosban ellopott egy kokainszállítmányt a maffiától és nyomában vannak a bosszúra szomjazó banditák. A maffiózók hamarosan meg is érkeznek és rátámadnak a tanyára.

bővebben >
 


Patkó Norbert: Jó fej vagy?
Szerzõ: Papirusz
2006. február 20. 14:01
Már jó pár éve történt, hogy egy baranyai falu kis iskolájának napközis tanáraként, olyan dolgot kellett kitalálnom, ami délutánra az oktatásban megfáradt gyermekek érdeklődését felkelti, és szellemi képességeiket is fejleszti.
Szórakoztató logikai feladványokat találtam ki, amelyek megoldásához csak egy ceruzára, papírra és persze egy kis józan paraszti észre volt szükség. Így született meg az   „elmebajnokság” – amely a kedves olvasó által kezében tartott könyv alapja volt! A gyerekek jól szórakoztak, versenyeztek egymással hétről – hétre, újabb és újabb fordulókon keresztül egész éven át.

bővebben >
 


Elias Canetti: Káprázat
Szerzõ: Papirusz
2006. február 19. 21:49

A két világháború közti német nyelvű irodalom bővelkedik olyan művekben, melyek jelentőségét csak megjelenésük után két-három évtizeddel ismerték fel. Franz Kafka, Hermann Broch, Robert Musil alkotásai mellett az 1905-ben született és 1994-ben elhunyt Elias Canetti fő műve, a Káprázat című regény is ezek közé tartozik. 1932-ben keletkezett, és 1935-ben jelent meg először, de csak az ötvenes években figyeltek fel rá világszerte.

bővebben >
 


Ács József: Orfeum az alvilágban
Szerzõ: Papirusz
2006. február 19. 09:15

"itt minden nagyon közel van
túlságosan közel
annyira közel hogy nincs többé
az a hézag sem
amin a hazugság alapszik
itt minden magával
teljesen azonossá válik
egyértelművé
itt már nem merülnek fel kérdések
ezért nincsenek válaszok sem
vagy ha úgy tetszik
itt már minden válasz
de senki sem tudja már föltenni
azt a kérdést
íme a teljes bizonyosság"

Liget Kiadó

bővebben >
 


GERVAIS, RICKY: Zselények
Szerzõ: Papirusz
2006. február 18. 10:19

A Földet csodálatosnál csodálatosabb, szebbnél szebb és csúnyánál csúnyább állatok népesítik be. Ricky Gervais azonban elégedetlen volt a választékkal, és elképzelte, hogyan nézhettek ki azok, amelyek lekésték Noé bárkáját, Rob Steen pedig lerajzolta nekünk őket.

bővebben >
 


Saly Noémi: Pesti csodabogarak
Szerzõ: Papirusz
2006. február 17. 10:37

A felnőttek – ugyanúgy, mint a gyerekek – imádnak ismerős dolgokról olvasni, hallani. Sőt gyakran nagyon örülnek, ha ők maguk is bekerülnek az újságba. Hát még ha regénybe! Ráadásul egy olyan városban, ahol átláthatóak az emberi kapcsolatok, villámgyorsan terjednek a hírek kávéházról kávéházra, s onnan a családi asztalokhoz! Krúdy Gyula, Szép Ernő, sőt Ady, Kosztolányi és a többiek budapesti írásaiban hemzsegnek is a város közismert, jellegzetes figurái.

bővebben >
 


Jonahtan Stroud: A gólem szeme
Szerzõ: Papirusz
2006. február 16. 21:19

A varázslók uralta Londonban egyre szaporodnak a rejtélyes bűnesetek, páratlan erejű mágikus eszközök tűnnek el. Puccskísérlet húzódik a háttérben, vagy a mágusokkal szembeni Ellenállás a felelős?

Bartimaeusnak, a pimasz és találékony dzsinnek és immár magas, állami hivatalt betöltő megidézőjének – aki azonban még mindig kamasz éveiben jár – olyan ügyeket kell felgöngyölítenie, amelyek nem csupán átláthatatlanul bonyolultak, de roppant veszélyesek is.

 

A szamarkandi amulett folytatása, a Bartimaeus trilógia második kötete.

 

www.animus.hu


 

MAKINE, ANDREĎ: Várakozás
Szerzõ: Papirusz
2006. február 16. 08:56

A negyvenes éveiben járó hősnő, Vera valóságos dosztojevszkiji figura: a háború után három évtizeddel is hűségesen várja haza szerelmét, akiről a világon semmit nem tud, egyszerűen hisz benne, hogy vissza fog térni hozzá. Ettől eltekintve teljes életet él, tanítónő Mirnojéban, egy isten háta mögötti kis faluban, a Sarkkör közelében.

bővebben >
 


Bíró Kriszta: Fiókregény
Szerzõ: Papirusz
2006. február 15. 14:32

A Fiókregény főhőse, Sóri Mici egyszerre átlagos és különc. Az ő felnőtté válásának lehetünk tanúi a történetben, amely furcsa-varázslatos családjában és a nekünk, kívülállóknak eleve izgalmas színházi világban játszódik.

 

bővebben >
 


Vámos Miklós: Hogy volt
Szerzõ: Papirusz
2006. február 14. 14:01

Az emberélet útjának felét elhagyván rájöttem, sok olyan íróval és művésszel volt szerencsém egy levegőt szívni, akik ma már minimum klasszikusok, maximum szobrok.

bővebben >
 


Harry Potter újra hódít
Harry Potter és a Félvér Herceg
Szerzõ: Papirusz
2006. február 2. 13:34

Hamarosan megérkezik a hazai könyvesboltokba a Harry Potter sorozat hatalmas várakozással megelőzött hatodik kötetének magyar nyelvű kiadása, a Harry Potter és a Félvér Herceg. A tavaly nyáron angol nyelven debütált kötet fordítása a hazai premier első pillanatától kezdve a rajongók számára is hozzáférhető lesz. Hazánk egyik legjelentősebb könyvforgalmazója, a Libri ugyanis hagyományosan azzal a meglepetéssel kedveskedik az ifjú varázsló szerelmeseinek, hogy a hivatalos megjelenés pillanatában, február 10-én 0.00 órától kezdi meg a könyv forgalmazását. Az éjszakai árusítást megelőzően már 20 órától különleges programok és vetélkedők várják az érdeklődőket a magyarországi Harry Potter rajongókat tömörítő Álomvilág Ifjúsági Klub mágusainak közreműködésével.

bővebben >
 


Jörg Blech: Betegség-feltalálók
Szerzõ: Papirusz
2006. január 19. 17:03

Voltaire szerint az orvos művészete abból áll, hogy mindaddig szórakoztatja a pácienseket, míg a természet meg nem gyógyítja őket. A francia filozófus felismerése mostanság a feje tetejére állt: a modern orvostudomány inkább bebeszéli az embereknek, hogy a természet újabb és újabb betegséggel sújtja őket, melyeket csakis az orvosok képesek kezelni. Mivel minden kultúra és minden nép megszüli a saját bajait, a betegségek még nem is olyan régen egyfajta szociális tünetnek számítottak.

bővebben >
 


Négy óra a Catedralban
Szerzõ: Papirusz
2006. január 13. 14:12

A regény „főhőse”, Santiago Zavaleta, az egykori lázadó és jelenlegi bértollnok sorsa talán az értelmiség és az állam közti örök konfliktust is példázza – s e keserű, és bizonyára nemcsak az 1940-es, ’50-es évek Perujára érvényes kórkép szerint nem lehet kétséges e konfliktus eredménye: az állam a szép jelszavak mögött megbújó szado-mazochista kegyetlenségével könnyedén hatástalanítja a Zavaleta-félék tétova lázadásait.

bővebben >
 


Holdpalota
Szerzõ: Papirusz
2006. január 11. 10:58

„Senki sem felelős a történtekért; ettől azonban nem kevésbé nehéz elfogadnom, hogy így alakultak a dolgok. A rossz időzítésen múlott az egész. Lekéstük a csatlakozást, hogy úgy mondjam, vakon tapogatóztunk a sötétben. Ott voltunk mind, ahol lennünk kellett, s mégis elkerültük egymást; pedig hajszál híja volt, hogy egy csapásra kikristályosodjon körülöttünk minden. Végső soron erről szól ez az egész történet. Az élet: elvetélt lehetőségek sora. Minden részlet együtt van kezdettől fogva, ott a kirakós játék összes darabja, csak éppen az ember nem tudja összeállítani magának a képet.”

bővebben >
 


Órajáték
Szerzõ: Papirusz
2006. január 9. 13:17

Mikor nem sorozatgyilkos egy sorozatgyilkos?
Mikor nem óramutató az óramutató?
Amikor valaki „órajátékot” játszik...
Egy halott nőt találnak az erdőben, csuklóján egy igen különleges órával – s ami először egyszerű bűnténynek látszik, hamarosan lidércnyomássá válik. A leghírhedettebb amerikai gyilkosok módszereit utánozza egy új ragadozó, aki földöntúli ravaszsággal sújt le áldozataira. Senki sem sejti, mi a célja, senki sem tudhatja, ki lesz a következő áldozat.

bővebben >
 


Az árnyék
Szerzõ: Gorelov Miklós
2006. január 3. 13:30

200 éve született Dániában a világ leghíresebb mesemondója, Hans Christian Andersen. Előtte tiszteleg ezzel a kötettel – melynek jól ismert történetei ezúttal jó pár, magyarul eleddig ismeretlen darabbal egészülnek ki – a képzőművészetben is maradandót alkotó Nobel-díjas nagy német író.

bővebben >
 


Díszlet – jelmez
Szerzõ: Papirusz
2005. december 23. 16:27

Ezúton ajánljuk figyelmükbe a Göncöl Kiadó 2005. december 19-én megjelent kiadványát, mely a hazai díszlet- és jelmeztervezők alkotásait mutatja be. A színház, a film képi világa több mint egy-egy előadás megjelenési kerete: mély és szoros kapcsolatban van az adott korszak kultúrájával, művészetével, szellemi életével.

bővebben >
 


Az Egri csillagok lett Magyarország kedvenc könyve
Szerzõ: Papirusz
2005. december 18. 09:42

Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye lett Magyarország kedvenc könyve 2005-ben - a csütörtök este zárult szavazás eredményét a Magyar Televízió élő adásában ismertették. Szabó Magda - akinek Abigél című regénye egyike volt a döntőbe jutott három könyvnek - a kórházból telefonon a műsor részvevőinek elmondta, hogy már jobban van. Az írónő szombaton keringési zavarok miatt váratlanul rosszul lett Palermóban, ahová azért érkezett, hogy átvegye Dél-Olaszország legtekintélyesebb irodalmi elismerését, a Mondello-díjat Az ajtó című regényéért. A nagy könyv olvasásnépszerűsítő játék döntőjébe Gárdonyi Géza és Szabó Magda regénye mellett Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című műve jutott be.

bővebben >
 


Lapról-lapra
Három eheti könyvbemutató
Szerzõ: PVÁ
2003. április 10. 10:50

Április 11-én, a Költészet napján mutatják be Bertók László legújabb verseskötetét, de már az ünnep előtt megismerkedhetünk Máté Imre és Chiara Lubrich műveivel.

bővebben >
 


Kleist lesz a századik
Beszélgetés Osztovits Leventével, az Európa Könyvkiadó igazgatójával
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 13. 11:44

A 60-as évek második felétől jelentek meg az Európa Könyvkiadó gondozásában azok a jellegzetes, olcsó papírra nyomott, ám belül igényes irodalommal megtöltött Diákkönyvtár kötetek, amelyek ma is szinte minden családi könyvespolcon felfedezhetőek. Miután megszűnt a sorozat, a helyén űr keletkezett, ezért a kiadó igazgatósága 1991-ben úgy döntött, elérkezett az idő az újraindításra. Az azóta eltelt 12 év alatt könyvek tucatjai jelentek meg a Diákkönyvtár sorozatban, s hamarosan napvilágot lát a századik kötet.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Összesen 320 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!