Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2   

Színház
   
Ardennes-i csodaerdő Egerben
Az Ahogy tetszik az Egri Gárdonyi Géza Színházban
Szerzõ: PVÁ
2003. április 10. 10:29

Két órán keresztül vándorol a néző a szálfaoszlopokból összerótt erdő és a tükörpalota között. Szerelmi bonyodalmak az ardennes-i erdőben, politikai harcok az udvarban, és két vidám és elgondolkoztató óra az Egri Színházban. Március 14-én, az Egri Tavaszi Fesztivál nyitóestjén mutatták be itt Shakespeare Ahogy tetszik című darabját. A darab rendezőjével, G. Béres Attilával beszélgetett az Papirusz.

bővebben >
 


Nézik őket szívesen
A Baltazár Színház a Radnótiban
Szerzõ: Albert Mária
2003. április 3. 10:12

Akinek nincs programja április 5-én szombat délelőttre, ne is csináljon. A Radnóti Színházban 11-kor különleges vendégek lépnek színpadra a Gondolj rám szívesen című előadással. A Baltazár Színház tagjai, mert ők lesznek a vendégművészek, meglehet, értelmi sérültek, ám profi színészek. Szó szerint azok: ez a tanult hivatásuk, ebből élnek.

bővebben >
 


Ő is, én is
Csukás István-Novák János: Tükörbohócok
Szerzõ: Tuba Adrienne
2003. április 2. 10:13

A születésnapját április 2-án ünneplő Csukás István nemrég megjelent meséjét a Thália Színház stúdiója figyelemre méltó gyorsasággal állította színpadra. A mese a felszínen könnyed játék a gyerekeknek, mögöttes mondanivalója pedig értékes információ az ingergazdag világban eltévedt szülőnek.

bővebben >
 


Megklikkelték
Vári Éváé a Súgó Csiga Díj
Szerzõ: S.M.
2003. április 1. 09:39

A Jászai Mari-díjas, érdemes művész kapta a legtöbb szavazatot a Súgó színházi programmagazin internetes szavazásán. Vári Éva több mint tíz éve a Budapesti Kamaraszínház tagja, áprilisban a Rose című monodrámában, a Piaf című önálló estjével, A pókasszony csókjában és az Amit a lakáj látott (a kulcslyukon át) című darabban szerepel.

bővebben >
 


Színpad az egész város
Programok a színházi világnapon
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 27. 15:13

A színházi világnap minden évben izgalmas eseményekkel kényezteti a műfaj kedvelőit. Míg a közönség a különleges programoknak szenteli magát, addig a szakma a díjakra való várakozással töltheti a szabadidejét.

bővebben >
 


Korszerű-e még a színház?
Tankred Dorst üzenete a Színházi Világnapon
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 27. 10:31

Március 27-én a Színházi Világnapot ünnepeljük. A Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése 1962-ben határozta el, hogy megemlékeznek a Párizsban működő Nemzetek Színházának 1957-es évadnyitójáról. A világnap üzenetét, amelyet minden országban felolvasnak, idén Tankred Dorst írta.

bővebben >
 


Tudják a titkot
Mesterművészek a Magyar Állami Operaházban
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 25. 16:50

Carmen és Turandot, Bánk és Tiborc, Zaréma és Coppélia - operák és balettek hősnői és hősei. Meg akik felöltöztették, a színpad terében elhelyezték, a zenekarral gondosan kísérték őket, hogy a közönség számára egy életen át emlékezetes élményt nyújtsanak. A Magyar Állami Operaházban mesterművész okleveleket adott át Görgey Gábor kulturális miniszter.

bővebben >
 


Új évad, új tagokkal
Nagyszabású tervek a Nemzeti Színházban
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 25. 15:46

Hét bemutatót ígér a Nemzeti Színház a 2003/2004-es színházi évadra. A teátrum terveit oldott hangulatban, a társulat jelenlegi és leendő tagjai, a következő évad meghívott rendezői és számos újságíró jelenlétében ismertette a színház igazgatója, Jordán Tamás

bővebben >
 


A Nemzeti Színház legújabb kori építési krónikája
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 25. 12:54

A magyar nemzet egyik büszkesége a budapesti nemzeti szinház, a mely 1837-ben nyilt meg. Az ország legnagyobb művészei és művésznői működnek itt, hírdetve a magyar költészet és művészet dicsőségét. A szinházban klasszikus drámákat, modern szinműveket és finomabb vígjátékokat adnak elő. Az ensemblét oly tagok képezik, mint Jászai, Márkus, Csillag, Hegyesi, Alszegi, Priellené, Lendvayné, Ujházi, Nádai, Vizvári, Mihályfy, Császár, Bercsényi és Gabányi. Az intézet élen jelenleg gr. Festetics Andor igazgató áll és méltóan tölti be nagy felelőséggel és munkával járó hivatalát. A szinház mellett van a «Pannonia» szálloda, egyike a főváros legkiválóbb, legfényesebb és legkényelmesebb szállodáinak. Étterme, kávéháza és vendégszobái európai niveaun állnak és az idegenek nagyon szívesen keresik föl.

bővebben >
 


Élménybeszámoló
Baltazár Színház: Gondolj rám szívesen
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 21. 12:08

Gondolatok, érzések, Shakespeare-be és Tagore-ba ágyazva: az 1998 februárjában értelmi sérültekből alakult Baltazár Színház tagjai legújabb darabjukban Rómeóként és Júliaként osztják meg velünk érzelmeiket, életüket. Az előadásról rendhagyó módon páros beszámoló született: az alábbiakban Upor Ágnes (16 éves) és Upor László (45 éves) reflexióit olvashatják.

bővebben >
 


Kossuth-díjasok, ikerpályáról
Bálint András és Marton László
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 17. 14:28

A két művész neve hallatán fel sem tételeztük, hogy egyikük sem kapott még Kossuth-díjat. Legfeljebb bizonytalanul, magunkban kérdeztük: lehetséges? Memóriazavarra gyanakodtunk, és nem biztos, hogy a magunkéra, hanem a kitüntetések javaslattevőiére. De már nem kell senkinek szemrehányást tenni: 2003. március 15-étől Bálint András és Marton László valóban Kossuth-díjasok.

bővebben >
 


Bécs és Nurejev
1938. március 17-én született a táncművész
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 17. 10:29

A hét végéig még látható az a nagyszabású kiállítás a bécsi Színház Múzeumban, amely kiteljesíti az osztrákok főhajtását Nurejev előtt. A balettművész viszonya Bécshez szenvedélyes volt - mint ahogy személyiségére is jellemző volt a lendület, a lobbanékonyság. Számára Bécs jelentette az első és tartós kapcsolatot a Nyugattal, a világsikerrel, s talán ezért is tekinti Bécs magáénak a nyolcvanas évektől osztrák állampolgárságú művészt.

bővebben >
 


Szikrázó szellemiség a színpadon
Budapestre jön a Meno Fortas, a világ egyik legizgalmasabb társulata
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 17. 10:13

Amikor az Európai Színházi Unió 2000-ben Budapesten tartotta fesztiválját, az egyik legkáprázatosabb est a litván Meno Fortasé volt. Eimuntas Nekrosius Hamletje elementáris erejű, izzó, szenvedélyes produkció, intenzív előadás, amelynek minden mozdulata, szimbolikája, figurája és látványeleme tökéletesen kidolgozott. Ha valaki elég nyitott volt, s nem az eredeti darabot kérte rajta számon, azt már az első percektől magával ragadhatta az erőteljes vizuális látvány és színészi játék. Sokak örömére a Meno Fortas ismét fellép hazánkban, ezúttal a Budapesti Tavaszi Fesztiválon: március 17-én a Thália Színházban látható Kristijonas Donelaitis Az évszakok című előadása, a rendező ezúttal is Eimuntas Nekrosius.

bővebben >
 


Varázsos tündérjáték
Érzelmek kábulata - fergeteges humorral, ötletparádéval
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 14. 11:32

A Merlin Színház 2002/ 2003-as angol évadjában az egyik legnagyobb csemege a once…(egyszer volt…) című előadás, amellyel 11-e óta itthon ritkán látható-hallható sikert arat az ötfős előadói gárda. Bár a Derevo Társulat vendégjátéka az angol évad keretében látható 11-e és 14-e között között - azaz ma 19 órakor még megtekinthető! - , a darabban egyetlen szó sem hangzik el angolul. Sőt: semmilyen nyelven. A dolog külön pikantériája, hogy a Derevo név érdekes formációt rejt: az együttes tagjai oroszok, ám Németországban élnek. 

bővebben >
 


A Merlin Színház jövőjéről
Nemzetközi teátrum Budapest szívében
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 10. 10:07

Egyedülálló kulturális programok, vacsoraszínház, vendégjátékok, koncertek, többnyelvű előadások, EU-fórumok színhelye lesz a Merlin Nemzetközi Színház. A teátrum önállóan próbál teret nyerni, bár több magyarországi kulturális intézmény vezetői vélekednek úgy: csakis a környező országokkal együttműködve leszünk képesek pozícióhoz jutni az EU-ban.

bővebben >
 


oldalak:  1  2   

Színház
   
Összesen 35 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!