Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Corneille visszatér
A Szépművészeti Múzeum kiállítása
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. július 31. 14:081947-ben, Amszterdamban egy kiállításról tolta festményeit hazafelé Corneille egy teherbiciklin, amikor útközben megállította őt Eppinger-Weiss Margit, akit érdekelt, hogy mit szállít a fiatalember. Corneille - egy híd korlátjának döntve képeit - spontán kiállítást rendezett a sosem látott magyar hölgynek, aki csodálata jeléül azonnal meghívta Budapestre. Most 80 évesen jött el hozzánk az egyik legnagyobb nemzetközi hatással bíró európai művészeti csoport, a Cobra alapítója megmutatni, mi történt vele az elmúlt öt és fél évtizedben.

bővebben >
 


Elhunyt Churchill fotósa
Szerzõ: Madary Orsolya
2002. július 24. 13:33
Yousuf Karsh a Churchillről 1941-ben készített portréjával vált világhírűvé. Az angol miniszterelnök mellett tizenkét amerikai elnök, neves színészek, népszerű személyiségek is modellt ültek neki.

bővebben >
 


Nem könnyű eset
Új vezető a miskolci színházban
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. július 23. 13:51
Tíz évvel ezelőtt kezdett munkába Miskolcon Hegyi Árpád Jutocsa, és a harmadik ötéves ciklusra is pályázott a színház igazgató–főrendezőjeként. A július végén lejáró megbízatásról június 6-án szavazott az önkormányzat kulturális bizottsága, így az éppen Chicagóban rendező Hegyit gyakorlatilag távollétében válthatták le. Sokan nem is annyira a színházat féltik, mint inkább az Operafesztivált, amelynek vezetéséről Müller Péter Sziámi már le is mondott.

bővebben >
 


Agresszió a gyermekekben
A század tükörképe a londoni King’s Crosson
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. július 23. 13:40
Neil LaBute legújabb drámáját (The Distance From Here) a londoni King’ Crosson lévő Almeida Színház tűzte műsorra, a siker talán annak is köszönhető, hogy az előadás napjaink egyik aktuális problémáját, a gyermeki agressziót állítja a középpontba.  LaBute darabja egyszerre provokatív és cinikus – talán ettől is hat elemi erővel.

bővebben >
 


Freud és a meztelen igazság
A pszichológus unokája Londonban kiállít
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 23. 13:31
Anglia társasági festője, Sigmund Freud unokája, Lucian Freud tárlata látható a londoni Tate Gallery-ben. A 60 éves alkotói periódust összegző 150 festmény között több neves közéleti személyiség portréképe és aktja  szerepel.

bővebben >
 


Harnouncourt két díjat is kap
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. július 22. 14:52

Nikolaus Harnoncourt osztrák karmester egymás után két kitüntetést is kap: május 28-án Münchenben a 150 000 euróval dotált Siemens Zenedíjat,  rá egy hétre, június 4- én pedig  Berlinben  a „ Pour le mérite” kitüntetést, a Nagy Frigyes által 1740-ben alapított, tudósoknak és művészeknek járó legmagasabb német állami elismerést  veheti át.

bővebben >
 


Fókuszban a hatvanas évek
A bécsi Modern Művészeti Múzeum kiállítás-sorozatának első válogatása
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 22. 14:44
A hatvanas évek lázadó művészei és úttörői alcímmel mutatja be a bécsi Modern Művészet Múzeumának új kiállítása a bécsi akcióművészek, a fluxus, az új realizmus és a pop art legjelesebb művelőinek munkáiból összeállított válogatást, ami egy több évre tervezett sorozat első darabja az intézmény tavaly átadott, új (és lenyűgöző) épületében.

bővebben >
 


Kiállítással búcsúztatták a leendő minisztert
Daniel Buren csíkjai a Beaubourg-ban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 22. 13:44
A neves francia művész, Daniel Buren kiállításával búcsúzik a párizsi Georges Pompidou Központ éléről Jacques Aillon, aki két hónapja az új francia kormány kulturális miniszteri posztját látja el.

bővebben >
 


Art Basel 33
Minden idők egyik legsikeresebb Művészeti Show-ja
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 22. 13:38

Június 17-én bezárta kapuit a 33. Bázeli Nemzetközi Művészeti Vásár. A forró nyár ellenére ötvenezer gyűjtő, művész és művészetkedvelő látogatott el a svájci kisvárosba.

bővebben >
 


Queens, a modern Mekka
Költözik a Modern Művészetek Múzeuma
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 22. 13:27
A Modern Művészetek Múzeuma a felújítási munkálatok befejezéséig - várhatóan 2005-ig - új helyszínen fogadja látogatóit. Az átköltözött állandó kiállítások mellett az Idő és maga a befogadó városnegyed, Queens is kiállítási tárggyá vált.

bővebben >
 


Medveczky Jenő centenáriumi kiállítása
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. július 22. 11:55
Életmű kiállítással ünnepli az Ernst Múzeum Medveczky Jenő születésének századik évfordulóját. Ritkán, vagy még sosem bemutatott alkotásokat láthatunk külföldi és hazai magángyűjteményekből, de nem hiányoznak személyes dokumentumai: családi fotók, levelek és színkísérleti tanulmányai sem.

bővebben >
 


Hommáge a Toulouse-Lautrec
Nemzetközi plakátkiállítás a plakátművészet megteremtőjének emlékére
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. július 22. 11:48
Henri de Toulouse-Lautrec nemcsak a modern festészet egyik legnagyszerűbb alkotója, de egyben a plakátművészet egyik legjelentősebb úttörője is volt. Születésének századik évfordulóján hazája nemzetközi plakátkiállítást szervezett . A tárlat világkörüli útján most Budapestere érkezett, az Ateliers Pro Arts / A.P.A.! kiállítóhelyiségébe.

bővebben >
 


Betekintés a XVIII. század spanyol udvari operaéletébe
Jordi Savall koktélja Vivaldi Farnace című operájából
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 22. 11:13
Egyebek mellett Antonio Vivaldi Farnace című operájának előadásával ünnepelték Madridban, hogy ránk köszöntött a harmadik évezred. A 2001 októberében, a madridi Zarzuela Színházban tartott előadásokat rögzítették és kiadták CD-n. A hangfelvétel már csak azért is jelentős, mert a Farnacé-nak, Vivaldi erőteljes remekművének ez az első teljes hanglemezfelvétele.

bővebben >
 


Az Anima a WOMEX-en
World Music Expo Essenben, 2002 október 24. és 27. között.
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. július 18. 17:52
A legnagyobb világzenei vásárra, a World Music Expora kapott meghívást az  Anima Sound System. Tavaly a Besh o droM szerepelhetett ugyanott, szintén a WIZARt csapatából.

bővebben >
 


Harmadik világ Kasselben
Documenta 11
Szerzõ: Madary Orsolya
2002. július 18. 17:25
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a kortárs művészet legrangosabb seregszemléjeként számon tartott kasseli eseményt. Az idei németországi kiállítás a posztkoloniális társadalom, az erőszak, a száműzetés és a bevándorlás témáját dolgozza fel.

bővebben >
 


Magyarország előtérben
Kulturális évad Olaszországban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 18. 16:08
A magyar kultúrát bemutató rendezvénysorozat magyar és olasz minisztériumok, különböző intézmények és szervezetek támogatásával jött létre. December végéig ismert magyar művészek, zenekarok előadása, kiállítások és egyéb programok láthatók számos olasz városban. Külön figyelmet érdemel a Café Grecoban létrehozott virtuális irodalmi kávéház.

bővebben >
 


A légy filozófiája
Ludwig Wittgenstein nyomán szabadon
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 18. 14:33
Miért okozott nekem súlyos gondot Ludwig Wittgenstein híres megjegyzése, miszerint a filozófia feladata kisegíteni a legyet a palackból? Vajon mi köze lehet a légynek, ennek az undorító, bosszantó rovarnak a dicső múlttal rendelkező, s még ma is komoly presztízst élvező filozófiához? Látszólag semmi. Vagy mégis?

bővebben >
 


Színpadi költészet
A Holland Táncszínház jött, táncolt és győzött
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 18. 13:59
Tizennyolc balettművész 1959-ben kivált a Holland Nemzeti Balettből, és létrehozta a Holland Táncszínházat (Nederlands Dans Theater – NDT). Otthonuk, a Lucent Theater hágai épülete nem is egy, hanem három társulatnak ad otthont, a Nederlands Dans Theater  három műhelyének. Három lépcsőfok, három dimenziója a modern táncművészetnek. Budapesten az NDT I. lépett föl, a “zászlóshajó”.

bővebben >
 


Felfrissülés
Kőnig Frigyes kiállítása a Ludwig Múzeumban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 18. 13:17
A legnagyobb hőségben is melegen ajánlom a Fürdőzők című kiállítást. Könnyű a témába fejest ugrani: mint ahogy a festményeken megörökített strandolók, a látogató is hűsítő vizek partján érezheti magát. 

bővebben >
 


Szép zöld gyep
Kert – a Fióka Art Galéria évadzáró minigrafika kiállítása augusztus 17.-éig
Szerzõ: I-Web.hu
2002. július 18. 12:55
A VIII. kerületben egy játékterem és egy körúti presszó közé hasított most zöldet a Fióka Art Galéria. A padlón vékony csíkban körbefutó gyepszőnyeg fölött lógnak a kertek, illetve azok 6x6 centiméteres darabjai. De a méret nem volt akadály, hogy minden beleférjen.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!