Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
A mai este a zongoráé
Murray Perahia Budapesten lép fel
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 24. 14:20

Akiknek sikerült belépőt szerezni rá, izgatottan készülnek a hangversenyévad egyik legnagyobb eseményére: a Budapest Kongresszusi Központban lép fel a világhírű zongoraművész, Murray Perahia és a londoni Academy of St. Martin in the Fields kamarazenekar. (A mester most nyerte el a legjobb hangszeres szólista kategóriában a Grammy-díjat, Chopin felvételéért.) A hangversenyt óriási érdeklődés előzte meg, amely nem csak a több hónappal ezelőtt indult plakátkampánynak, hanem az esemény rangjának is méltó következménye.

bővebben >
 


Nonstop partiarcok
Brit Filmnapok a Toldi moziban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 24. 13:20Melankolikus időutazásban vehettünk részt szombat este a Toldi moziban: Michael Winterbottom filmje a hetvenes évek Manchesterének zenei életébe vitt vissza bennünket. Keserédes emlékfolyam rideg ébredéssel - már a 21. században élünk.

bővebben >
 


Danny Boyle Londonja
Brit Filmnapok a Toldi moziban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 24. 12:13


A sikeres porszívóügynök soha nem néz hátra miután eladott. Mit állítunk? Nem néz. Ki? A porszívóügynök. Milyen porszívóügynök? Sikeres. Biztos? Nem.

bővebben >
 


Palabres - közép-európai könyvek Párizsban
Megjelent Konrád György Elutazás és hazatérés című kötete francia nyelven
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 24. 11:51

Konrád György

Február 24-én este fél hétkor újabb közép-európai, francia nyelven is hozzáférhető műveket mutatnak be a Párizsi Magyar Intézetben, a Palabres rendezvénysorozat soron következő estjén. Elsőként magyar alkotással ismerkedhet meg a hallgatóság. Konrád György Elutazás és hazatérés című, a közelmúltban a Mille et Une Nuits (Ezeregy éjszaka) kiadó gondozásában franciául megjelent regényét mutatja be a fordító, Kassai György.

bővebben >
 


Néhány szót szeretnénk hozzáfőzni...
Jamie Oliver szakácskönyve
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 21. 14:52

Ó ködös Albion! Az ötórai tea, a puding és a Fish and Chips hazája! Te adtad a világnak Churchillt, Byront és - Jamie Olivert!

bővebben >
 


Arab emlékek Budapesten
Igyekezniük kell az érdeklődőknek: a tárlat a hét végéig látogatható
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. február 21. 14:37


Már csak két napig, február 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők a hétfőn megnyílt első magyarországi arab kiállítást, amelyen tizenegy ország mutatkozott be. A Mezőgazdasági Múzeumban látható tárlat kapcsán született meg a magyar-libanoni kulturális egyezmény is, amelynek értelmében 2004-ben Libanon magyar képzőművészeti kiállításnak ad otthont.

 

bővebben >
 


Magyar zeneművészek külföldön
Fischer Ádám
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 21. 14:27


"Fischer Ádám korábban  a bécsi klasszikus repertoár specialistája volt, most azonban olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, mintha egész életében Wagner-karmesternek készült volna. A Walkür előadásán megszületett az új Fischer-hang, s ez mindenki tetszését elnyerte." A méltatást a Kossuth rádióban február 24-én délután negyed három és három óra között hallható műsor idézi. A szerkesztő: Lőrincz Andrea.

bővebben >
 


Hegedűs a tetőn és a mélyvízben
Először a Millenárison a Budapest Klezmer Band
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 21. 13:10

Jávori Ferenc, a Budapest
Klezmer Band alapítója

Világzenei fesztivál kezdődik a hétvégén, és tart a következő közepéig a Millenáris Teátrumban. A sorozatban február 23-án lép fel a Budapest Klezmer Band, ezen a színhelyen először. Az együttes 2002-ben megjárta az olasz Alpokat, majd a Nagy Almát - azaz New Yorkot, és ez az esztendő is hasonlóan érdekesnek ígérkezik számukra. És persze a közönségüknek, mert a BKB új balettre is készül Győrben.

bővebben >
 


A családban maradt
Miskolcon bemutatják a Lola Blaut
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 21. 11:01
Georg Kreisler

Georg Kreisler, bécsi szerző a felesége számára írta a Lola Blau című mono-musicalt. Kreisler éppolyan  sztár volt az 50-es, 60-as években Bécsben, mint akkoriban nálunk Kellér Dezső. A darab 500 bécsi előadást ért meg, majd játszották Németországban, Svájcban és Ausztráliában is. A magyar bemutatón, a Fővárosi Operettszínház zsebszínházában, Galambos Erzsi alakította Lola Blaut, Miskolcon Várkonyi Szilvia kelti életre a színésznőt február 21-én este.

bővebben >
 


Létjátékok
Tom Stoppard drámái
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 21. 10:58

Az Európa Kiadó sorozatában jelent meg Tom Stoppard drámaválogatása. A könyv már csak azért is különleges, mert ez az első alkalom, hogy a brit színház kiváló szerzőjének műveit önálló kötetben adják ki Magyarországon. A könyvbemutató február 21-én 16 órakor lesz a Madách Kamarában, a darabokból felolvas Mácsai Pál, Murányi Tünde és Szávai Viktória.

bővebben >
 


Stafírung
Szvorák Kati új CD-je
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 21. 10:53
Szvorák Kati és a Kőfaragók

A jiddis menyasszonybúcsúztató után osztrák dallamok csendülnek fel, majd rögtön ezután magyar, szlovák, ruszin és horvát dalok következnek. Hiszen mi más is jellemezhetné jobban a Kárpát-medence, a valahai Osztrák-Magyar Monarchia változatos kulturális és zenei életét, mint egy olyan összeállítás, amelyben helyet kap minden, valaha együvé tartozott nemzetiség?

bővebben >
 


Tarr Béla filmje a francia mozikban
A francia sajtó a Werckmeister harmóniákról
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 21. 09:25

2003. február 19-től a francia közönség is láthatja végre Tarr Béla francia-német-magyar együttműködéssel 2000-ben készült filmjét, a Werckmeister harmóniákat. A közel két és fél órás filmet a Pierre Grise Distribution forgalmazza Franciaországban. A filmről szinte valamennyi nagy napilap és szaklap közöl írást.

bővebben >
 


Nem lesz lakópark a Millenárison
Nagy tervek és arculatváltás a kulturális központban
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 20. 16:05

Akár Umberto Eco, Mihail Gorbacsov vagy Henry Kissinger is vendége lehet ősztől a Millenáris Park „közéleti világsztárok” beszélgetés-sorozatának, ahogy a – szintén nemzetközi hírű – Bill Frisell Band is fellép (március 29-én) a továbbra is elsősorban nemzeti kulturális központban. A vezetők európai szintű összművészeti kulturális centrumot szeretnének létrehozni. Ám hogy már nyáron vonzza a turistákat a létesítmény, előbb a felújítási munkálatokat és az építési hibák javítását kell befejezni – például hogy a Kiállítási Csarnokban a repülőre ne hulljon a vakolat.

bővebben >
 


Újra itthon a Krisztus Pilátus előtt
Nem kis bravúr után együtt van a trilógia
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 20. 16:00


December 12-én ünnepélyes keretek között adták át Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című monumentális festményét a debreceni Déri Múzeumnak. A megnyitón részt vett Kocsi László államtitkár, aki beszédében háláját fejezte ki mindazoknak, akik közreműködésével hazakerülhetett a kép.

bővebben >
 


Fesön tívi hangeri
Magyar luxus és magyar egyediség a magyar kábelpiacon
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 20. 14:26

Mindenki megnyugodhat, mert nekünk ilyenünk is lesz: magyar Szíenen (CNN) után magyar divatcsatorna (Fashion TV Hungary). Egy gazdag ország öntudatos polgárainak, még inkább polgárasszonyainak, s nyilván azok lányainak. Hazaér az átlagmagyaranya, ledobja a cekkert, a férjet elzavarja főzni, mosogatni meg a gyerekért, ő maga pedig fotelba huppan és megnézi a Sao Paolo-i divathét legfrissebb közvetítését. Életszerűnek életszerű, a fura csak az, hogy ezt eddig is megtehette a már több mint egy éve sokhelyütt fogható nemzetközi Fashion TV adásait nézve. Akkor meg minek a magyar verzió?

bővebben >
 


Fehér Rózsa
Egy hónap az emberiesség nevében
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 20. 10:37

A Goethe Intézet Fehér Rózsa címmel egy hónapos programsorozatot szervez. A rendezvény igen sokrétű, a szervezők kiállítással, felolvasóesttel, színházi előadással, kerekasztal-beszélgetésekkel, szemináriumokkal, filmvetítésekkel és előadásokkal próbálják megfoghatóbbá és értelmezhetőbbé tenni a 20. század totalitárius rendszereit. A tanárok számára ugyanis óriási kihívás, hogy egyidejűleg kell elbeszélni a meggyilkolt milliók történeteit, és rávilágítani az ölés embertelen mechanizmusára. A legfontosabbnak azonban azon kevesek bemutatását tartják, akik az ellenállás harcosaiként vagy emberek megmentőiként példát mutatnak nekünk morális autonómiából és a bátorságból.

bővebben >
 


A britek is jelöltek
A BAFTA díj várományosai
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 20. 09:57

Gangs of New York
A Golden Globe nyitotta az év nemzetközi filmdíjainak sorát, január 29-én az Amerikai Filmakadémia tette közzé az Oscarra jelölt alkotásokat, ezen a hétvégén pedig nyilvánosságra hozzák a Brit Film- és Televíziós Művészetek Akadémiájának díjazottjait. A filmcímek már ismerősek, hiszen nagyjából ugyanazokat az angolul beszélő mozidarabokat érdemesítik jelölésre, illetve díjazásra az angolszász országok döntnökei.

bővebben >
 


Egy elfeledett kubista
Párizsi kiállítás Réth Alfréd 1908-1930 közötti festményeiből
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 20. 09:57

Nyakláncos portré - 1927,
olaj/vászon, 58x46 cm,
magángyűjtemény
Réth Alfréd műveiből nyílt kiállítás néhány napja a Párizsi Magyar Intézetben. A Magyarországon méltatlanul elfelejtett festőművész - akit a franciák egykor Picassóval együtt emlegettek - kubista alkotásaiból láthat válogatást a párizsi közönség. A rangos tárlat megrendezéséhez egyebek között a Pompidou Központ, a párizsi Modern Művészetek Múzeuma, angol és francia galériák, valamint francia, belga és német magángyűjtemények bocsátották rendelkezésre Réth-festményeiket. A tárlat március 11-ig látogatható.

bővebben >
 


Intim szféra a színpadon
Német kortárs tánckoreográfus bemutatója a Trafóban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 19. 15:05

A Trafó és a Goethe Intézet közösen mutatja be a Trafó Kortárs Művészetek Házában február 20-án és 21-én este nyolckor a Felix Ruckert Company Deluxe Joy Pilot című táncelőadását. Felix Ruckert, aki Németország egyik legismertebb kortárs koreográfusa a színpadi előadás, a táncosok és a néző közötti határvonalakat mossa el egy nappali szoba atmoszférájában.

bővebben >
 


Egy percnyi csorduló napfény
A Pogánytánc bemutatója Dunaújvárosban és Sopronban
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 19. 14:45

A festőien szép Északnyugat-Írország egyik legelszigeteltebb része Donegal megye. A történelem tanúsága szerint az itt élő emberek olyan mélyen katolikusok voltak, hogy az 1921-es felosztás során Donegalt kirekesztették a protestáns Észak-Írországból.  Itt, Donegal megye Ballybeg nevű képzeletbeli falucskájában játszódik Brian Friel darabja, a Pogánytánc.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!