Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  30  31  32  33  34   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
NAPJAINK TÉVÉJE MINT INTERMÉDIUM
Második esettanulmány, avagy fonnyadt desszert vacsora után
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 14. 11:37

"a szakmaiság és alázat
interregnumától szenvedő
intermédium"


The media is the message – a médium maga az üzenet, szögeztük le televíziós esettanulmányokat rögzítő Artitura-sorozatunk első epizódjában. Milyen médium és milyen üzenet rajzolódik ki, ha Aktív-an, a témákra Fókusz-álva vetjük vizslató tekintetünket a konzumtévék főműsoridős ún. magazinműsoraira? Nem televízióhoz illő, ha roppant finoman, s az intermédium jelleget újfent bizonyító, ha fontoskodóan fogalmazunk.

bővebben >
 


Budapest most csupa pezsgés
Dalnokverseny – a főváros jegyében
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 14. 10:14

Zsúfolásig megtelt a Merlin Színház nézőtere. Ahogy mondani szokás, még a csilláron is lógtak az érdeklődők, de mivel a Merlinben nincs csillár, aki a nagyteremből kiszorult, kivetítőn nézhette a programot. A sorrendben negyedik Dalnokverseny fő témája Budapest volt. Hat író, költő mérte össze tudását, fabrikált vicces rímeket "hőn szeretett" fővárosunkról - a közönség nem kis derültségére.

bővebben >
 


Ugyan, miről beszélünk?!
Kényszerűen exkluzív interjú Elbert Mártával a Roma Média Iskoláról
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 14. 09:54


Tavalyelőtt Elbert Márta, a Fekete Doboz Alapítvány vezetője megírt egy 200 oldalas angol nyelvű pályázatot, hogy végre profi körülmények között szervezhessen médiaiskolát roma diákoknak. Úgy gondolta, egy ilyen iskola esélyt adhat nekik a szakma elsajátítására. Az első évfolyam hallgatóinak vizsgafilmjeit múlt pénteken vetítették az Örökmozgóban.

bővebben >
 


LAPSZEMLE
Képek - szöveg nélkül
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 11. 19:22

 

 
495,6 cm2                             103,4 cm2
  
 

 

 

 

 

 

 
592,12 cm2                          446,5 cm2


 

Google kereső: 8930 találat
Visszhangok Kertész Imre Nobel-díjára
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 11. 16:29

Tegnap nagy izgalmunkban nem néztük meg, de ma már kevés híján kilencezer találatot mutat a google, ha beírjuk az idei irodalmi Nobel díjjal jutalmazott Kertész Imre nevét. Csak összehasonlításképp: az évről évre szintén esélyes Nádas Péter nevét 4150, míg Esterházy Péterét 4280-szor találja meg a keresőprogram. 

bővebben >
 


Kisrealista nagyjátékfilm
Beszélgetés Kardos Sándorral
Szerzõ: Sárközi Lóránt
2002. október 11. 11:02

Első nagyjátékfilmjét rendezi a nemzetközileg
ismert operatőr, Kardos Sándor.
Igaz, még csak felesben - Szabó Illéssel.
A Telitalálat forgatása napokon belül indul,
a filmet a jövő évi filmszemlén mutatják be.

bővebben >
 


Életveszélyes gyermekjátékok
Baksai József művei a Dorottya Galériában
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 10. 15:07


Baksai József borúlátón látja a világot. Szimbolikus figurái - ezúttal a gyermekek - kiszolgáltatottságukban agresszívvá válnak, rombolnak, a kezükbe került tárgyakat a külvilágtól való védekezésre használják.

bővebben >
 


A lélek nőgyógyásza
Beszélgetés Szikora János rendezővel Az utolsó tangó Párizsban bemutatója alkalmából
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 10. 15:07

Annak idején mindenki Maria Schneider gyönyörűséges kebleiről áradozott. Meg hogy Marlon Brando öreg és kövér, de még így is elképesztően vonzó. Szinte hihetetlen, hogy Bertolucci sokat támadott, tiltott gyümölccsé vált filmjének bemutatója óta több mint harminc év eltelt. Azóta felnőtt egy generáció, a történet azonban frissebb, mint valaha. Az utolsó tangó Párizsban színházi változatát a Tivoli Színház mutatta be Szikora János rendezésében.

bővebben >
 


Ömlik a szó
371 pályamű érkezett a Magyar Rádió hangjátékpályázatára
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 10. 13:26

Végy egy lelkes csapatot, olts beléjük irodalmi érzéket, kitartást, áldozatkészséget, hitet, s vidd őket a Magyar Rádióba, hogy ott soha nem lanyhuló buzgalommal szolgálják a tehetségek felkutatásának és a magyar irodalom megújításának ügyét. Ez a recept egy jól működő Irodalmi Szerkesztőség felállítására. Legújabb ötletük az volt, hogy felhívást intéztek a hallgatókhoz, tessenek csak hangjátékot írni! Október 8-án délelőtt aztán átadták a díjakat a Magyar Rádió Márványtermében.

bővebben >
 


Szabó Magda és az Ismeretlen Olvasó találkozása
Az írónő életrajzi regényének bemutatója
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. október 10. 12:45

Szabó Magda Für Elise című könyvét mutatják be csütörtökön 16 órakor az Európa Könyvesházban. Az írónő, aki október 5-én ünnepelte 85. születésnapját, részleteket olvas fel kétrészes életrajzi regényének első kötetéből.

bővebben >
 


Újságírói elismerések
Átadták a Pethő Sándor sajtódíjakat és a Pethő Tibor-sajtóemlékérmet
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. október 10. 12:44

Hanthy Kinga a Magyar Nemzet kulturális újságírója és Juhász Judit a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője kapta idén a Pethő Sándor sajtódíjakat, a Pethő Tibor-sajtóemlékérmet Sályi András, a Magyar Rádió munkatársa vehette át a Magyar Tudományos Akadémián délelőtt.

bővebben >
 


Nem egy főnyeremény…
Szabó Illés: Telitalálat című könyvének bemutatója
Szerzõ: Sárközi Lóránt
2002. október 10. 11:32

 

Adott egy régi hír. Abból született egy novella, majd egy forgatókönyv, és persze film is lesz. Az Ulpius-háznál megjelent a forgatókönyv alapján szerkesztett levélregény. Ennek bemutatására hívták össze szerda este a sajtó munkatársait egy totózóba. Reflektorfénybe sajnos nem a könyv és a vendégek, hanem a házigazda, Szepesi György került. Pedig csak kérdezett, mint szokott volt réges-rég (egy távoli galaxisban).

bővebben >
 


Idegen tollakkal...
Camilo José Cela Nobel-díjas írót plágiummal vádolják
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 9. 19:44

Egy most megjelent könyv nem kevesebbet állít, mint hogy a januárban elhunyt spanyol írófejedelem az ötvenes évektől kezdve "négerekkel" dolgoztatott, illetve nagysikerű regényeinek alapötleteit mások könyveiből ollózta össze.

bővebben >
 


Önök tudják, mi az a kerékkutya?
Beszélgetés Győry Attilával, a Kerékkutya című regény szerzőjével
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 9. 15:54

A Bárka Színház kávézójának egyik kis, félreeső zugában ücsörgünk, már lassan éjszakába hajlik az este, a bácsi már vinné a poharakat, húzná le a redőnyt, de Győry Attila, alias Süne, - fülig bebugyolálva különböző sálakba -, még mindig mondja, mondja. Mesél punk korszakáról, a tarotról, Budapestről és Pozsonyról, és arról, mi is az a kerékkutya. Önök tudják, mi az? Én nem tudtam. Míg Süne el nem magyarázta…

bővebben >
 


MMM - Mai Magyar Médiatermék
A részletek ördöge
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 9. 15:41
Jó hír, hogy feljövőben az MTV nézettsége. Az elnökválasztás körüli hírverés, meg egy-két szerencsés személycsere és fellélegzést eredményező távozás megtette a magáét. Most már a műsorokon a sor. A Híradó húsz százalékokat produkál, a Hét nézettsége lassan, de emelkedik. Egy-két hónap és fontos, tényalapú tétműsorok bizonyíthatnak az MTV-n. Olyanok, mint amilyen egy kis odafigyeléssel az MMM is lehetne.

bővebben >
 


"Érzéki vagy egyenesen obszcén"
Fiatal felvidéki írók felolvasóestje - és művei
Szerzõ: Dömötör Ágnes
2002. október 9. 15:11

Három felvidéki magyar író mutatkozott be szeptember 18-án este a Bárka Színházban, a pozsonyi Kalligram Kiadó felolvasóestjén. Három izgalmas ember – három izgalmas mű. „Határsértő”, „botrányos”, „szabados”, „érzéki vagy egyenesen obszcén”- mondták róluk. „Hézag(!)pótló” - mondták kacarászva magukról. Németh Zoltán, Győry Attila és Csehy Zoltán nevét érdemes megjegyezni!

bővebben >
 


Amikor a múzsák lesmárolják a költőt
Erotikus versek az antikvitásból - modern fordításban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 9. 15:09

 
„Játszi, de trágár dal csendül most, rajta, feledd el / római gőgödet és azt a nagy ősi erényt!” (Carmina Priapea, Előhang) Igazat szólt az előhang: vaskos, dévaj versek jönnek sorra e könyvben, ne ijedj, olvasó, huncut tréfa ez és az élvezet himnusza egyben. Bár pajzán és pajkos is bőven akad, el ne ítéld, hisz mindenki szerelmeskedik: ez közös bennünk! Kacagj hát a sok antik auktoron és humanistán, kerge, bohó mind kicsikét, és szeret élni, naná. Szép domb szőleje, ételek ízei, életöröm, lányok kacér pillantása is, mennyire jó; élvezd most a ledér distichonokat új fordításban, mesteri az elkövető: Csehy Zoltán.

bővebben >
 


A váladék poétikája
Németh Zoltán testnedv-versei
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 9. 15:07


Vedd magad elé Sade márki legveszettebb írásait, keresztezd a nyomasztó kafkai világgal, és eközben nézegesd Andres Serrano testnedveket ábrázoló sorozatát. Majd ezt szorozd meg hárommal, és adj hozzá három patkányt, egy baglyot és egy nősténykecskét – az eredmény: Németh Zoltán A perverzió méltósága című verseskötete. Persze, nem ilyen egyszerű a képlet…

bővebben >
 


Egy élvezetes regény
Fű, szex és bujaság
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 9. 15:02

Botrányos könyvnek mondják, pedig szabadossága csupán hozadéka annak a közegnek, amelyben játszódik. A buja férfi-gondolatok, a néhol perverzitásba hajló jelenetek valóban kiugró pontjai a regénynek, de nem válnak egyeduralkodóvá a történetben. A fő szervező elv nem a szex meglepően - mert szókimondóan - érzékletes taglalása, hanem az élvezet, mint életcél. Leszögezném tehát, ez nem pornó; erre nem maszturbálni kell, hanem olvasni. Mert tényleg jó.

bővebben >
 


Lapszemle
Ötösfogat a Filmvilágban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. október 9. 14:06


"Öt elsőfilmes csapatba állt, hogy kifogjon a pénzhiányon, mely mifelénk jó ideje minden magányos pályakezdőt rögtön a pálya szélére parancsol. Nagyfilmre várva is forgatnak: Szkeccsfilmet."-írja Horeczky Krisztina az októberi Filmvilágban megjelent írásában.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  30  31  32  33  34   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!