Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
2002 TOP 5 / klasszikus
A tavalyi év öt legjobb komolyzenei koncertje
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 9. 09:56

Nikolaus Harnoncourt
Az Papirusz szerint a legemlékezetesebb koncert a "mágus" Nikolaus Harnoncourt és a Concentus Musicus estje volt március 25-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeként a Kongresszusi Központban. Hitelesség, lelki harmónia, mennyei magasságok - nagyon leegyszerűsítve ez jut róla az eszünkbe.

bővebben >
 


Játék agyból és gyomorból
L1 Fesztivál a MU Színházban
Szerzõ: Albert Mária
2003. január 9. 09:43

Ha akad néhány üres órájuk, és a mű élvezet vágyánkívül túl, kellő fizikai aktivitást is éreznek, a következő napokban a MU Színházat kell fölkeresniük. A műhely 2003 január 9-18 között már második alkalommal ad helyet az L1 Fesztiválnak. A fesztivál programját az elmúlt év alatt bemutatott L1 Független Táncművek Társulat produkcióiból állították össze.

bővebben >
 


Orosz diszkó Berlinben
A szombat esti láz irodalmiasítása
Szerzõ: Albert Mária
2003. január 8. 15:28

A Kaffe Burger mottója

Úgy tíz évvel ezelőtt a chilei barátnőm öccse felszedett egy orosz lányt, aki rögtön meghívott minket táncolni. Szombat este a menekülttábor kapujától hoztuk el. Metróval suhantunk az éjszakában, és az egykori Nyugat-Berlin északi részén, egy proletárnegyed peremén kötöttünk ki. Az Őzhegy nevű megállónál se őzet, se hegyet nem találtunk, csak egy sötét erdőt, amelynek közepén kis kunyhó állt: az orosz diszkó. Ami egykor csak oroszok és bennfentesek szórakozóhelye volt, ma a legnépszerűbb berlini klubok egyike. Ez az "intézmény" nemcsak Berlin közepére, hanem a német kortárs irodalomba is beköltözött.

bővebben >
 


Kabost és Gózont is filmezte
Eiben István operatőr szobrát avatta a szakma
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. január 8. 14:54


Száz évvel ezelőtt született Eiben István, magyar filmgyártás legendás operatőre. Az évforduló alkalmából szoboravató ünnepséget tartottak december 20-án Budapesten, a Magyar Filmlaboratórium főbejáratánál.

bővebben >
 


Bogaras melodráma
Varga Filmklub a Millenáris Parkban
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. január 8. 13:49

A tárgyi animáció felfedezőjének is nevezhetjük Ladislaw Starewiczet, akinek négy alkotását mutatja be Varga Csaba, a nevét viselő stúdió alapítója és művészeti igazgatója szerdán este hét órától a Millenáris Fogadóban. A lengyel-litván származású rendező – többek között – a fikciós mozi megteremtőjével, a francia Georges Méličsszel is dolgozott.

bővebben >
 


Képekben mesélnek
Két kiállítás a budapesti Goethe Intézetben
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 8. 13:47

Az Ady Endre születésének 125. évfordulója alkalmából rendezett portrékiállítás Ady Endre arcai címmel a Goethe Intézet <eckermann> kávézójában, Tom Siegmann festőművész Vándorló víz című kiállítása az intézet galériáján tekinthető meg.

bővebben >
 


Teremtett valóság
Kortárs francia fotográfia 1980-2000
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 8. 13:28

A kortárs európai fotográfia egyik központjának számító Párizsi Európai Fotográfia Háza életkorát tekintve a Mai Manó testvérbátyja, kiállításainak színvonalát és nemzetközi visszhangját tekintve pedig gimnáziumi tanára lehetne. Az, hogy a Teremtett valóság című gyűjteményes kiállításukat a budapesti Magyar Fotográfusok Házában mutatják be február 26-ig, azt jelzi, hogy beérett a gyümölcse a Mai Manó Ház előkészítésével, létrehozásával és működtetésével eltöltött közel két évtizednyi munkának, és a ház végérvényesen az európai fotográfia szerves intézményévé vált. Úgy is mondhatnánk, a Mai Manó Ház letette az érettségit.

bővebben >
 


Buli a suliban
Sohonyai Edit: Le a csajokkal, avagy: Kinek kell a szerelem?
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 8. 13:23

Nem mondom, meglepődtem, amikor a Móra Kiadó X-sorozatának darabjaként megjelent könyv címét megláttam. Le a csajokkal?! Na de kérem... Persze itt korántsem erről van szó, amint ez az ajánlóból ki is derül. A 16 éves Kincses Tamás dönt így egy-két "égő szitu" után: kinek kell a szerelem...

bővebben >
 


Tervgazdagság
Csökkenő jegyárak, színvonalas program a Nemzetiben
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 8. 11:31

Sajtótájékoztatóra jöttünk össze egy sokat vitatott házban. Amint az újságírók lassan megtöltötték az egyébként igen jó színházi helyszínnek ígérkező stúdióteret, lassan megérkeztek a színház új vezetői is. És akkor Jordán Tamás, a ház igazgatója, országos hírű színész, aki egy hét múlva lesz hatvanéves, végigment a széksorok között, bemutatkozott mindenkinek, akit nem ismert, és köszöntötte mindazokat, akiket ismert. Azt hiszem, valahogy így kell kezdeni egy közös munkát.

bővebben >
 


A dzsesszrock nagyágyúja
Bill Evans: Big Fun
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2003. január 8. 10:51


Októberben élőben is hallhatta a budapesti közönség, és a koncerttel egy időben jelent meg a szaxofonos Bill Evans szólólemeze is. Bill Evans néhány évtizeddel ezelőtt Miles Davis mellett megtanulta, hogyan egyensúlyozzon virtuóz módon a soul és a dzsessz határán, aminek az eredménye ez a könnyen befogadható, mégis igényes zene.

bővebben >
 


Történet, amely Gólemmé nőtt
Mit teremthetünk?
Szerzõ: alma
2003. január 7. 13:42


A gólem  története az egyik legősibb példázat, amelyben az a kérdés vetődik föl: vajon meddig terjed az ember hatalma, hiheti-e, hogy büntetlenül  létrehozhat a sárból egy teremtményt? A holt anyagból gyúrt lény túlnő alkotóján, szétrombolja teremtőjét, mert annak már nincs hatalma fölötte. A klónozással teremtett csecsemőkről szóló riasztó hírek idején üdvös, hogy január 8-án és 12-én ismét látható Vajda Gergely és Almási-Tóth András műve a Budapesti Operettszínház Súgó Raktárszínházában.

bővebben >
 


Szuperbuli a galérián
Hosszanfriss debütálók az mtv-n
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 7. 13:08

Az ember először megdörzsöli a szemét, aztán körbenéz, szomorú lesz, és már okos fejével sem biccent, mert nem remél. Pedig kétszer is bekapcsolta tévéjét vasárnap! Mindkétszer szándékosan, előre megfontolt (promóciós) indokból és nyereségvágyból. Igen, szeretett volna nyerni magának legalább kettő kellemes, jó percet. Egyet a nap elején, egyet meg a végén - ám nem sikerült, és még büntetést is kapott érte.

bővebben >
 


Száraz lencsefőzelék
Szilveszteri műsorok a magyar tévékben
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 6. 13:08

Van abban valami közép-európai áporodottság, hogy az év utolsó napjára minden műsorkészítőnek félelmetesen ugyanarra a kaptafára kezd el járni a rutinba szürkült agya. Csak semmi frissesség, semmi bátorság. Biztos recept?

bővebben >
 


Hihetetlen kalandok a téli szünetre
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 3. 00:31

Azoknak, akik olvasnivalót ajándékoznak a szünidőre csemetéiknek, minden igényét kielégíti a Léghajóval a világ körül című meseregény. A szerző nem más, mint a nemzetközileg elismert, több díjat is magáénak tudható természettudós, Gerald Durrell. Könyvei, történetei bearanyozták ifjúságunkat, felkeltették figyelmünket a csodálatos állatvilág iránt. Szórakoztató stílusa, fergeteges karakterei és a pörgős események a mai kiskamaszoknak is jó szórakozást nyújtanak.

bővebben >
 


Prottól Manfrédig
DVD-ajánlatunk az ünnepekre
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 2. 17:48

Interaktív játékot űzne a Jégkorszak főhőseivel? Karácsonyozna japánul beszélő E.T-vel? Kíváncsi A belső bolygóból kivágott részekre? A hazai forgalmazók friss DVD kínálatából ajánlunk néhányat...

bővebben >
 


Az igazi történet
Michael Ende: Varázslóiskola Vágyországból
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 1. 21:43

A végtelen történet című csodálatos mese írójaként ismerjük Endét. Új kötetével is a kisebbeket örvendezteti meg az Európa Kiadó.

bővebben >
 


Vallások és életformák
Gyarmati Ildikó: Egyházi protokoll
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 1. 21:34

Gyarmati Ildikó műve ünnepi hangulatú könyv: négy magyarországi nagyegyház szabályait, négy felekezet szokásait, történetét és ünnepeit ismerteti - és az egymás iránti toleranciát hirdeti.

bővebben >
 


Egy városi kisfiú vidéken
Angela Nanetti: Nagyapó a cseresznyefán
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 1. 21:25


A Móra Könyvkiadó nemrégiben újjáélesztett egy jól bevált hagyományt. A Pöttyös könyvek mintájára új sorozat indult hódító útjára Az én könyvtáram címmel. A kockás borítójú sorozatban a modern gyermekirodalom legérdekesebb és legtehetségesebb képviselőivel ismerkedhetnek meg az ifjú könyvbarátok. Michael Ende és Békés Pál után Angela Nanetti tárja fel a belevaló kölyöklélek titkos gondolatait.

bővebben >
 


Ha újév, akkor bécsi koncert….
Ismét Nikolaus Harnoncourt vezényli a Bécsi Filharmonikusokat
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. január 1. 21:21

A legszebb és legsikeresebb hagyományok közé tartozik az Újévi koncert a  bécsi Musikverein - a Zenebarátok  Társasága - tulajdonában lévő koncertház  arany termében.  Az ötlet Clemens Krauss nevéhez fűződik: igaz, 1929-ben a hangverseny még csak Johann Strauss-hoz kötődött.

bővebben >
 


Szilveszter egy világfival
José Cura a Magyar Állami Operaházban
Szerzõ: Albert Mária
2003. január 1. 21:17


Szilveszterkor a már hagyományos hangversenyre és bálra nyílik meg az Andrássy úti Ybl-palota, a Magyar Állami Operaház. Az est fő attrakciója, hogy a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarát a világhírű operaénekes, José Cura vezényli.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  11  12  13  14  15   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!