Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Kalifornai paprika, ausztriai só
Mark Romanek - Red Hot Chilli Peppers: Can`t stop
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 11. 08:40


Amennyiben jutányos áron szeretne egy nemzetközileg elismert szobormű ihletője és egyidejűleg birtokosa lenni, nyugodjon meg: a probléma megoldható. Feküdjön 20 darab narancsra (óvatosan, a talajt ne érintse), majd merengjen el a világ Semmiségén. Elmélkedését örökíttesse meg egy fotográfiával, és azt küldje el Erwin Wurm bécsi címére. A kép postafordultával szignáltan jön vissza - lehet kereteztetni, ön egy eredeti Wurm-mű múzsája és egyben tulajdonosa.

bővebben >
 


Fülelő szemek
Kollázsok elektronikus zenére
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 10. 13:58

Az Izillistening független magyar hanglemezkiadó 12 inch címen indította el azt a rendezvénysorozatot, amelynek célja kiemelkedő zenei produkciókkal kísért egynapos kiállításokon bemutatni a kortárs hazai vizuális művészet és muzsika egy-egy szeletét.

bővebben >
 


Rövid, tömör - hatékony?
Két szerelvény közt egy intermédium
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 10. 13:28

A metró köveit és alagútborításait lassan és biztosan beborítják a hirdetések. Hirdetnek a mozgólépcső melletti falon, a lépcsők közötti fémfelületeken, a peronokon körös-körül. Eddig a nyomtatott forma volt az egyeduralkodó, ám március első hetétől már mozgóképekkel is találkozhatunk odalent. Ami szerencsére nemcsak hirdetés, hanem egy új médium, egy sajátos információs felület: az Infoscreen.

bővebben >
 


Egy csók a városháza előtt...
Robert Doisneau életműkiállítás az Iparművészeti Múzeumban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 10. 13:19

Doisneau címadó fotóját az is ismeri, aki még soha nem járt Párizsban: egy tavaszi csók, nyitott kiskabát, a nyakban párizsiasan begyűrt sál, a háttérben elsuhanó autók - emberek millióinak szabadság utáni vágyát sikerült képbe fogalmazni egy ellesett pillanatban. S valóban, a fotó legalább annyira Párizs jelképe lett, mint az Eiffel-torony vagy a Notre Dame. Az Iparművészeti Múzeumban látható életműkiállítás képeiből azonban az is kiderül, hogy Doisneau korántsem volt az a közhelyes fotográfus, mint a kép alapján gondolhatnánk.

bővebben >
 


Tavaszi szél újra
Rengeteg program a Pécsi Tavaszi Fesztiválon
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 10. 11:16

Pécsett nagy ünnep a tavaszi fesztivál. Március 10-e és április 2-a között olyan gazdag programkínálat várja a pécsi közönséget, hogy hiába a koncentráció, az érdeklődő óhatatlanul lemarad valamiről. Úgyhogy gondosan válassza meg a néző, mire is kíváncsi!

bővebben >
 


Nyerő-szám a huszonegy
National Geographic – magyarul
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 10. 09:49

Életre kelnek a dinoszauruszok, átkelünk a Szaharán, pillantást vetünk Egyiptom elfeledett kincseire, elúszunk a Csendes-óceán trópusi szigetvilágába – mindezt már magyarul, hiszen március 7-én megjelent a nemzetközi tudományos magazinnak, a National Geographicnak hazai kiadása.

bővebben >
 


Clo(o)ne(y)-mentes Solaris
Hétvégi programajánló
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 7. 15:38

Boldogtalan hold és Misi Mókus vándorúton - Archie Shepp és Andrej Rubljov. Ízlés dolga – a francia film címével szólva – ki, mit választ a hétvégére kulturált szórakozásként. Az Papirusz ajánlata a következő:

bővebben >
 


Nyerő-szám a huszonegy
National Geographic – magyarul
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 7. 15:10

Életre kelnek a dinoszauruszok, átkelünk a Szaharán, pillantást vetünk Egyiptom elfeledett kincseire, elúszunk a Csendes-óceán trópusi szigetvilágába – mindezt már magyarul, hiszen március 7-én megjelent a nemzetközi tudományos magazinnak, a National Geographicnak hazai kiadása.

bővebben >
 


A Kaláka és Lackfi a Sorbonne-on
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 7. 14:51

2003. március 10-e és 16-a között immár ötödik alkalommal rendezik meg francia földön a "Költők tavaszát". Ebben az évben szervezők a "Világ líráit" választották témaként. A Párizsi Magyar Intézet a Párizsi Egyetemek Kancelláriájával közösen zenés irodalmi estet rendez a Sorbonne-on, ahol is a Kaláka és Lackfi János költő adnak elő megzenésített magyar és francia verseket.

bővebben >
 


A sztárság kötelez
Catherine Deneuve közelről
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 7. 14:32


Elegáns, excentrikus, kiismerhetetlen. Viharos, kopogós léptekkel, némiképpen új imázzsal, fültőig vágott frizurával vonult be az Operabál sajtótájékoztatójára. A puszta nézésével mindenkit mozgósít maga körül. Türelmetlen ujjdobogással várja a kérdéseket, utasítja hátrébb a "kíváncsi" kamerákat. Töretlenül szép, kimért, vonzó méregzöld bársony ruhájában, és profi. Szinte önmaga szavába vágva beszél. A sztárság kötelez: mondhatni a hatvanadik életéve felé közeledő Catherine Deneuve-ről.

bővebben >
 


©kyt!, vagyis Hukkle – csehül
Magyar filmek nemzetközi fesztiválokon
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. március 7. 13:19

Az Egyesült Államoktól, a Tiranai Nagykövetségen át Indonéziáig hallhatják és láthatják szerte a világban Bandi Feri bácsi zengő csuklását, Ozora falu életét Pálfi György Hukkle című, már nemzetközi hírű filmjében. További magyar (főként a tavalyi filmszemle díjazott alkotásait és életműveket bemutató) vetítéseket is rendeznek európai és más kontinensek filmfesztiváljain márciusban.

bővebben >
 


Tér és erő
Lakástrend és Design Kiállítás 2003
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 7. 10:04

Már hatodik alkalommal rendezik meg a Lakástrend és Design Kiállítást a Műcsarnokban. A Magyar Iparművészeti Egyetem és a Szabadalmi Hivatal támogatásával létrejött idei kiállítás A megélhető enteriőrök téma köré épül, a rendezők abban bíznak, hogy a látogatók a kiállított bútorok között megtalálják álmaik darabjait.

bővebben >
 


Hét bő esztendő
Közel kétszeresére növelték a könyvszakmai hitelprogram összegét
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 6. 16:19
Vass Lajos és Diósi László

Vass Lajos, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára és Diósi László, a Kereskedelmi és Hitelbank vezérigazgató helyettese március 6-án 11 órakor írták alá a kedvezményes könyvszakmai hitelprogramról szóló megállapodást, Bart István, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke jelenlétében. A kulturális tárca jelentősen megnövelt kamattámogatási kerete lehetővé teszi, hogy idén valamennyi pályázó könyvkiadó és könyvkereskedő megkapja az általa igényelt teljes összeget.

bővebben >
 


Este a Fonóban
Francia-magyar dzsessztalálkozó: két nap örömködés
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 6. 16:18


Archie Shepp nem először lép fel Budapesten, korábbi koncertjein, amelyeken az egyik legkitűnőbb magyar dzsessz szaxofonossal, Dresch Mihállyal játszott, felejthetetlen élményt nyújtott a közönségnek. Elkészült aztán a Hungarian bebop című album is, amelyen Archie Spepp és a Dresch Quartet muzsikált, a BMC gondozásában megjelent CD az Papirusz értékelése szerint a tavalyi legjobb öt dzsesszkiadvány egyike lett. Most ismét élőben hallhatjuk a tengerentúli dzsessz egyik legendás zenészét és Dresch Mihály kvartettjét a Fonóban, a március 7-i és 8-i francia-magyar dzsessztalálkozón.

bővebben >
 


Az apokalipszis már a spájzban volna?
Filmtámogatás 2003 konferencia az ELTÉ-n
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 6. 15:35

Pénz megígérve, adományozók magukkal eltelve, a szakma átalakulás előtt, egy forgalmazó bizalommal, producerek félemberként, fiatalok tekintély nélkül, de nagyon nyíltan. Így indul 2003, ha hihetünk a konferencia résztvevőinek.

bővebben >
 


Pilinszky János: Meditáció
Dóczy Péter CD-ROM-ja
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 6. 14:24

Második alkalommal jelent meg a Meditáció című CD, melyen Pilinszky János versei és naplórészletei olvashatók. A lemezen található filmetűdökben Dóczy Péter adja elő a költő műveit. A kezdet, a pillangós kép a korongon ígéretes. A kísérőfüzet visszafogottan barna tónusú áttűnései az etűdökben is folytatódnak. A lemezhez az életmű gondozója, Jelenits István írt bevezetőt.

bővebben >
 


Különleges este
Közönségtalálkozó és beszélgetés A hideg gyermek előadása után
Szerzõ: I-Web.hu
2003. március 6. 14:09


Marius von Mayenburg alig múlt harmincéves, de már három színpadi művét ismerhetik a budapesti színházkedvelők. Lángarc című darabjával a Radnóti Miklós Színházban találkozhattak a nézők, a Parazitákat néhány napja mutatták be a Thália Régi Stúdióban, A hideg gyermek című darabot pedig a Krétakör Színház művészei játsszák élvezetesen a Millenáris Fogadó épületében kialakított színháztérben. A szombat esti előadást maga a szerző is megtekintette, s utána Wulf Twiehaus-zal, az előadás rendezőjével együtt válaszolt a kérdésekre.

bővebben >
 


Séta az ágyúk között
Hathetes sorozat a Budai Várban
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. március 6. 14:03

Ha valakinek kedve támad arra, hogy egy napos, csöndes szombat délután a Budai Várban sétálni, ne lepődjön meg egy-két ágyú és katonai harcászati eszköz láttán. Aki séta helyett egy hangulatos kávézóban szeretné elütni az időt, az se rohanjon fejvesztve az utcákra, ha a hatalmas dörgésektől és lövésektől megremeg az asztal. Nem petárda, nem is óriási lufi robbant, hanem a Hadtörténeti Intézet és Múzeum hathetes rendezvénysorozatának díszlövéseit hallotta.   

bővebben >
 


„Minden óvodás csodagyerek…”
A Műcsarnok kreatív műhelye felnőtteknek
Szerzõ: katmandu
2003. március 6. 09:34

Már az sem lehet véletlen, hogy a foglalkozásokat a Műcsarnok gyerekstúdiójában tartják. Mindenesetre rögtön megnyugszom, ahogy végignézek a kirajzszögezett gyerekrajzokon: talán tényleg nem lesz abból baj, hogy egyáltalán nem tudok rajzolni.

bővebben >
 


L2=jDt/4f
Megfejtés a fazékban
Szerzõ: Albert Mária
2003. március 5. 14:06

Valamit is magára adó ínyenc vagy gasztronómus lenézi a ketchupot. Pedig a hot dog vagy a hamburger elképzelhetetlen egy jó kis ecetes halmártás nélkül... Nem, e cikk írója nem szenved súlyos fogalomzavarban, csak kicsit visszanyúlt az időben. A ketchup eredetileg kínai ecetes halmártás volt ketsiap néven, amit az angolok a malájoktól vettek át. Azóta is ezen a néven emlegetik a szigetországban a gombából (nem pedig paradicsomból) készített mártásokat.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!