Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Kórkép vagy korkép?
Schilling Árpád rendezése a Schaubühnén
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 4. 16:57

Alkoholista zsidó végnapjai egy orosz diliházban - leegyszerűsítve erről szól Jerofejev: Valpurgis éj című darabja, amelyet Schilling Árpád állított színpadra Berlinben.

bővebben >
 


Kék szemben sekély mélység
CD-ajánlónk: Till Brönner Blue Eyed Soul
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2003. február 4. 15:41


Nem nehéz megjegyezni a nevét, és zenéje után szükséges is. Till Brönner trombitája simogatja a fület, témái ringatják a csípőt, táncra csábítanak. Akusztikus ajzószer, dzsesszes szólókba oltott afrodiziákum, ha egyszer a lejátszóba kerül. Forró szólók, jég hűvös groove-ok együtt – a Blue Eyed Soul már az első ütemétől ilyen.

bővebben >
 


A Királylány is hamburgert eszik?
Mahó Andrea, Az operaház fantomjának (egyik) Christine-je
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 4. 15:05

Nem tudtam, ki ő, és más is van így ezzel. Azt sejtettem, hogy ezekben a napokban nagyon elégedett, hiszen elnyerte Az operaház fantomjának egyik főszerepét. Eljátszottam a gondolattal, vajon az a bizonyos elégedettség milyen formában lesz látható rajta?

bővebben >
 


Akkor végre jött egy busz...
Utolsó előtti nap a 34. Magyar Filmszemlén
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2003. február 4. 11:36


Gothár filmjére hiába vártunk reggel, csak a busz jött időben. Ozsda Erika újfent remekül és szellemesen kérdezett, Sas Tamás pedig filmjének előzményeiről szóló könyvet reklámozott a vetítés után. Most, amikor már vörösre duzzadt szemmel, ívben kifelé botorkálunk a filmszemléből, azt vettem észre – hovatovább konstatáltam -, hogy jó magyar filmben a jó magyar szexnek stabil pozíciója van. Hétfőn halmazati élményként jelentkezett a nő-férfi kapcsolat utódnemzési célú motívuma.

bővebben >
 


Fliegauf-komplexus
A titkok filmje a szemlén
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 4. 11:13

Az 1974-ben született Fliegauf Benedeknek már az ötödik munkája a Rengeteg. A film különös utóképekre ihleti a nézőt.

bővebben >
 


EU-fória cívis módra
AMO mama öröksége botrányoktól sem mentes
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 4. 10:54

Szentgyörgyi Rozi hét éve alapította egyesületét Kuckó Művésztanya néven. Jelenleg mintegy 50 tagot számlál a családdá kovácsolódott csapat, amely Debrecen híres és hírhedt művészeti csoportja. Évek óta szerveznek irodalmi esteket, zenei és színházi előadásokat, 1999-ben figyelt fel rájuk a média, az egyik kereskedelmi csatorna pedig még szerződést is kötött az egyesülettel: szappanopera elkészítését bízta a debreceni kuckósokra. Amóék tehát elindultak a siker nehezen járható útján, szerepeltek televízióban, két éve a Szemlén - és most is. Az Papirusz Szentgyörgyi Rozi írót és Bolla Bertold rendezőt faggatta.

bővebben >
 


Pilot film Tihanyból
Felvidéki Judit a Vadkörtékkel érkezett a filmszemlére
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 3. 16:42

A körték a KÖRnyezet- és TErmészetvédő Szakkör tagjai, akik Felvidéki Judit 75 perces ifjúsági játékfilmjében alakítanak hősöket, és mentik meg Tihany féltett kincseit. A Rettenetes szülőkkel és a Szörnyű időkkel már bizonyított rendezőnő amolyan pilot filmet készített, amelyből várhatóan hamarosan ifjúsági sorozat lesz. A Magyar Televízió már érdeklődik, ugyanis a 100 millió forintból leforgatott Vadkörték eredményes referencia lett. Felvidéki Judittal a film információs vetítése után beszélgettünk.

bővebben >
 


A tragédia
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 5.
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 3. 16:36

A rossz dokumentumfilm, az unalmas még nem tragédia. A tragédia az, amikor a filmkészítő nem ismeri fel a történéseket, nem tudja súlyuknak megfelelően kezelni azokat. S ez már nem is a filmről szól...

bővebben >
 


Függetlenek és közvetlenek napja
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 9.
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 3. 14:13

A boldogság színe, Tesó, Libiomfi – a három játékfilm vasárnapi sajtóvetítése alatt úgy éreztük, bármi megtörténhet a vásznon: a filmkészítés könnyed, vidám mulatság, a történeteknek elejük, közepük és befejezésük van. S a mozi az igényes, felszabadult szórakoztatás helye, amely már hagyománnyal és történelemmel bír.

bővebben >
 


Együtt egymásért
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 7.
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 3. 12:27

Jó dolog valahova tartozni. Együtt lenni hozzánk hasonló értékrendűekkel, akaratúakkal, szépre és jóra törekedve. Vagy éppen egymásra utaltan védeni magunkat, egymást, a másikat. Az Életet. A szemle pénteki programjából három játékfilmet is összeköthetünk ezen a szálon.

bővebben >
 


Utánam! - mondta Napóleon
Megnyílt a FranciArt
Szerzõ: Albert Mária
2003. február 3. 12:00


A 2001-es magyar szezont, a MagyArt-ot majdnem egy évig tartó programmal viszonozzák a francia kultúra jeles képviselői. Az eseménysorozat tegnap este nyílt meg, szó szerint nagy csinnadratta közepette, amelyet korhű jelmezbe öltözött katonák szolgáltattak a részben Magyarországon forgatott Napóleon film vetítése előtt. A FranciaArtot Görgey Gábor kultuszminiszter nyitotta meg az utolsó élő Napoleon herceg jelenlétében (!), ám a protokoll ezzel nincs letudva: a Faust szegedi bemutatójára, a Budapesti Tavaszi Fesztiválra további díszvendégek érkezése várható. Ami a tartalmi részt illeti, az számtalan élvezetes napot, estét ígér.

bővebben >
 


Látható határok
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 8.
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 3. 11:25

Fazekas Csaba és Sas Tamás
A szép számú dokumentumfilm után a szemlén pénteken megkezdődött a játékfilmek vetítése. Fazekas Csaba vizsgafilmje, a Boldog születésnapot, sztoriját tekintve első pillantásra csalogató kis filmnek ígérkezett, de nehéz falatnak is. Túl nehéznek, talán. Lássuk, mire ment a rendező.

bővebben >
 


Ez aztán Telitalálat...
A két elsőfilmes munkája hamarosan a mozik műsorán
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 3. 10:46

Kardos Sándor

Kardos Sándor és Szabó Illés tapasztalt filmesek, számtalan produkcióban vettek már részt, most azonban közösen - mint elsőfilmesek - kreáltak sikergyanús közönségfilmet mintegy 150 millió forintból. Az igaz történet alapján készült forgatókönyvet Szabó Illés írta, aki könyvben is megjelentette a tanulságos, amolyan "a szerencse forgandó" élettapasztalatot tükröző sztoriját.

bővebben >
 


Ha péntek, akkor premier
Színházi bemutatók januárban
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 31. 15:09

Budapest, Kecskemét Eger és Zalaegerszeg. Hogy mi a közös ebben a négy városban? Színházaikban ma este hét órakor elsőként gördülnek fel a függönyök egyes előadások előtt. A magyar színházakban általános jelenség, hogy a bemutatók időpontja legtöbbször hétvégére esik, ám a mai különleges alkalom, amely sokkal inkább a véletlennek, mint üzleti szempontoknak tudható be.

bővebben >
 


Egy talált, egy süllyedt
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 6.
Szerzõ: I-Web.hu
2003. január 31. 13:26

Hogy van-e a politika felé üzenete a Magyar buletin című dokumentumfilmnek, abban nem kívánunk állást foglalni. Abban viszont igen, hogy egy súlyos ismerethiányt pótló és alapos film született Ferenczi Gábor keze alatt. Ugyanez érvényes egy másik, szintén január 30-án vetített alkotásra, Magyar n. Attila filmjére.

bővebben >
 


Időutazás szaxofonnal
Exkluzív beszélgetés Tony Lakatossal
Szerzõ: H. Magyar Kornél
2003. január 31. 12:37


Tony Lakatos, a világszerte elismert, Németországban élő magyar szaxofonos február 2-án, vasárnap este a Pesti Vigadóban ad koncertet. Közreműködik a Wolfgang Haffner Band. Tony Lakatos, bár már a ’80-as évek óta külföldön él, a világ legnagyobb dzsessz-zenészeivel játszott együtt, mégis azt mondja: szívesen vállal évi 4-5 koncertet Magyarországon, és a magyar közönségnek szinte minden tagját számon tartja.


 

bővebben >
 


Több narancssárgát!
Jelenetek egy kivégzésből a Madách Kamarában
Szerzõ: pm
2003. január 31. 12:06


Howard Barker
Howard Barker talán nem is gondolta, mennyire aktuálpolitikai kérdéseket feszegethet Jelenetek egy kivégzésből című darabja másfél évtized múltán is. Az állami bürokraták és a mindennapi élet nyelvén megírt parabolája örökzöld témáról, a művész és a hatalom viszonyáról szól a Madách Kamarában - január 31-én este is.

bővebben >
 


A tévében is filmszemlézhetünk
Válogatás korábbi mustrák díjazottjaiból
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. január 31. 11:34


Simon mágus
A közszolgálati tévécsatornák a 34. Magyar Filmszemle, azaz január 28-a és február 4-e között válogatnak a korábban díjazott magyar alkotásokból. Láthatjuk például a Simon mágust, a Werckmeister harmóniákat és a Szenvedélyt.

bővebben >
 


Csúnya elbeszélés...
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 4.
Szerzõ: Albert Mária
2003. január 31. 11:21

A szerda délelőttre a Millenárisba hirdetett dokumentumfilmes kerekasztal beszélgetésből torzó lett. Pedig nagyon jó címet talált Füredi Zoltán rendező, a beszélgetés vezetője: Pénzről egy szót se! Ilyenkor azt várja az ember, hogyha nem pénzről, illetve annak sokat és jogosan hangoztatott hiányáról lesz szó, akkor talán érdemben a mai magyar dokumentumfilmekről, lehetőségeiről, irányairól szól a diskurzus. Nagyon gyorsan kiderült, hogy arról sem. Egymás mellett beszéltek el a résztvevők.

bővebben >
 


Tértágítás – mélységélesség
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 3.
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. január 31. 10:40
A Nekrofilm Mona Lisája

A filmművészetnek több vetülete létezik, s ki a technikai-fizikai, ki a műfaji, ki pedig a jelenlegi, „hagyományos” formákban próbálja meg a határokat (téma, feldolgozás, módszer, stílus) tágítani. Három dimenziós filmekkel már a némafilm korszakban kísérleteztek, a dokumentumfilm Lumičre-ék módszerének eredményei. A filmszemle második napján látottak alapján különösnek tűnő összehasonlítást, értelmezést teszünk a térhatású és a „szokásos”, „sík” mozgóképek között.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!